20. Nova scena FeNS 2015

Zmagovalci in nagrajenci 20. festivala FeNS 2015 – kategorija Nova scena

1. mesto: Sara Lamprečnik (Celje)
2. mesto: Neža Devčič (Koper)
3. mesto: Maša Zajec (Novo mesto)

Nagrada za najboljši festivalski nastop:
Leja Plut s plesno skupino (Novo mesto)

 

Na 20. FeNS-u 2015 so v kategoriji Nova scena nastopili:


MAŠA ZAJEC – SKRIVNOST SRCA, Slovenija

Maša prihaja iz Ivančne Gorice, stara je 18 let in hodi v 3. letnik Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica. Obiskovala je glasbeno šolo Grosuplje, kjer je zaključila 6 let igranja klavirja. Poje že zelo dolgo in v tem zelo uživa. S petjem se je resneje začela ukvarjati 2 leti nazaj, ko je začela hoditi na solo petje, katerega obiskuje še zdaj. Poleg petja se zelo rada ukvarja tudi s športom, predvsem je njena velika strast igranje odbojke in smučanje. Kljub vsemu pa prosti čas še vedno najraje izkoristi za igranje klavirja in za petje. Napisala je že 3 svoje avtorske skladbe, ki imajo v njenem življenju zelo posebno mesto in jih čuti na čisto drugačen način. So del njenega vsakdana in občutkov.


SARA LAMPREČNIK – NOTHING CAN STOP ME, Slovenija

Sara je stara 16 let in živi v okolici Šoštanja. Glasba jo spremlja že dobrih 10 let. Najprej se je vpisala v glasbeno šolo, kjer je dokončala nižjo glasbeno stopnjo, smer flavta, pri prof. Jerneju Marinšku. Bila je zelo uspešna, saj je na regijskem in državnem tekmovanju TEMSIG osvojila zlato priznanje, na mednarodnem tekmovanju v Srbiji pa je osvojila 99 točk od možnih 100 in postala absolutna zmagovalka. Tudi pela je rada in se dvakrat udeležila festivala Korajža velja, pela v oddaji Dobro jutro in pa Pod klobukom. Po končani glasbeni šoli se je odločila, da jo bolj veseli petje kot igranje na flavto, zato je začela obiskovati solo petje pri mag.art. Alenki Gotar. Septembra 2013 se je udeležila festivala Glas Mladih v Črnomlju in osvojila 2. mesto po mnenju žirije in skupno 4. mesto.  Aprila 2014 je skupaj z osnovnošolskimi sošolci Izo, Mojco in Jakom sodelovala na koncertu Nine Pušlar, nad njimi se je tako navdušila, da so skupaj nastopili na dobrodelnem koncertu za šolske malice na RTV SLO.  Za tem je imela še veliko nastopov v širši okolici in v šoli, na katero se je vpisala- Srednjo Zdravstveno šolo Celje. Tudi letos maja jih je Nina Pušlar še enkrat povabila, da so zapeli na njenem  koncertu v Mozirju za dan žena.


MARIA HORVAT-MARY – SANJE, Slovenija

Maria je stara 15 let in prihaja iz Serdice; to je mali kraj na Goričkem. Je dijakinja 1. letnika Srednje zdravstvene šole v Murski Soboti. V prostem času obiskuje Glasbeno šolo v Murski Soboti ter je trenutno v 2. letniku solo petja. Že od malega jo je navduševala glasba, zato se je lani prijavila na šov Slovenija ima talent, začela je snemati tudi svoje avtorske skladbe. Do sedaj je izdala dve pesmi, tretja pesem pa je tik pred izdajo. Na njeni glasbeni poti jo podpirata predvsem starša, pa tudi prijatelji in znanci, kar ji zelo veliko pomeni. Ko imam še kaj prostega časa, pa ga preživi kot večina najstnikov kar na Facebooku.


LEJA PLUT – VONJ MORJA, Slovenija

Leja prihaja iz Bele krajine, stara je  16 let in obiskuje 1. letnik gimnazije v Črnomlju. Ker rada poje in nastopa, se je udeležila že veliko prireditev, festivalov… Za sabo imam kar nekaj nastopov kot so:  Festival Brinjevka (pod mentorstvom Darka Kočevarja), Festival Glas mladih (kjer je pred 2 letoma osvojila tudi 1. mesto), razne prireditve kot so Jurjevanje, Vinska vigred in še veliko drugih. Poleg petja igra tudi bas kitaro, ki se jo že 2 leti uči v Glasbeni šoli Lipičnik. Končala je tudi 6 let prečne flavte v Glasbeni šoli Črnomelj. Trenira hip hop, in sicer že 5. leto v Plesnem studiu Novo mesto. Kot pevka sodeluje v glasbenih predstavah za otroke, igra in poje v družinskem bendu.


NEŽA DEVČIČ – PAR STVARI, Slovenija

Rojena je  8. avgusta 1997 v Izoli. Osnovno šolo je obiskovala v Gračišču, po končanem osnovnošolskem programu se je vpisala na Srednjo tehniško šolo Koper, smer frizer, kjer končuje zadnji letnik. Že kot majhna deklica je rada prepevala v osnovnošolskih pevskih zborih in se učila igranja klavirja. Pri 14. letih se je pridružila kot pevka skupini Orange Juice band. S skupino veliko nastopajo in ustvarjajo svojo glasbo. Sedaj tudi resno sodeluje z Leo Sirk, ki je uči tehnike petja in močno podpira pri tem, da dela na svoji samostojni glasbeni poti in karieri.


NEŽKA KOCJANČIČ – MESEČINA, Slovenija

Nežka je iz Škofij pri Kopru, stara je 17 let in obiskuje 2. letnik Srednje šole Izola. Izobražuje se za srednjo medicinsko sestro. Glasba je v njenem življenju vsak dan prisotna, saj že od nekdaj rada poje. Pela je v pevskem zboru v osnovni šoli, s solo petjem pa se je začela ukvarjati v 8. razredu.