logo5.png

 

 

 

 

 

20. NAJSTNIŠKI FeNS 2015, kategorija od 13-15 let:

  1. mesto: Teodora Stanković (Srbija)
  2. mesto: Gaja Prestor (Ljubljana)
  3. mesto: Špela Jezovšek (Celje)

Za predstavnico Slovenije in festivala FeNS v Srbiji je bila izbrana Leja Leutgeb (Maribor)

Na 20. FeNS-u so v 3. kategoriji Najstniški FeNS od 13 do 15 let nastopili:


Lea-Marusic-2LEA MARUŠIČ – TONE Z LUČKO, Slovenija

Rojena 11.7.2001 v Šempetru pri Gorici. Že od malih nog rada poje, hodi v glasbeno šolo Nova Gorica k pouku klavirja in solopetja. Prepeva v pevskem zboru MPZ Kras, ter v šolskem mladinskem zboru v OŠ Miren. Kot zelo nadarjena je pri pouku petja pri prof. Vladimirju Čadežu bila izbrana za FeNS festival, na kateremu je profesor velikokrat bil tudi v komisiji izbora skladbic, kar mu veliko pomeni, in je zato Leo predlagal za izbor.

 

Spela-Jezovsek 2ŠPELA JEZOVŠEK – DOKLER, Slovenija

Špela je 15-letno, veselo in nasmejano dekle, ki je zaključila OŠ Franja Malgaja v Šentjurju. Uspešna in aktivna je tako v šoli kot izvenšolskih dejavnostih.

Najbolje se počuti na odru, pa naj pleše, igra klavir ali violino, recitira ali poje. V lanskem letu se je preskusila tudi v manjši stranski igralski vlogi na snemanju filma. Pela je že na mednarodnih odrih v Črni gori, na Madžarskem, v Bosni in Hercegovini ter Makedoniji. Možnost nastopa v Makedoniji je prejela kot nagrado za lanski nastop na FENSu, kar je bila zanjo posebna čast in veselje, saj je imela možnost obiskati rojstni kraj svojega najljubšega pevca Tošeta Proeskega. V Sloveniji se je leta 2012 predstavila na Brinjevki, z veseljem pa vselej sodeluje tudi na odru festivala Korajža velja. Na FENS-ovem odru stoji tretjič, tokrat prvič z lastno pesmico. Rada riše, ustvarja z glino in piše. Njen najljubši film je trenutno The DUFF in najljubša pevka Ariana Grande – poleg Tošeta Proeskega seveda. S prijateljicami se preskušajo v režiji kratkega filma in snemanju videospotov. Pogumno se loti vsakega izziva, samo da lahko ustvarja in nastopa.

 

blue-crossBLUE CROSS – WITH HIM SHE MADE IT, Slovenija

Band je nastal 24.6.2014 v Goriških Brdih, zaradi skupne ljubezni do petja in glasbe štirih prijateljic, ki se z glasbo ukvarjajo že mnogo let. Skupina si je nadela ime Blue Cross in začela objavljati coverje pesmi na spletnem portalu You Tube. Band sestavljajo: Tina Žežlin (vokal, violina, bas), Nina Bučinel (vokal, violina, bas), Tina Pelicon (vokal, klavir, bas) ter Mia Marinič (vokal, kitara).
Poleg objavljanja coverjev na You Tubu, Blue Cross sodeluje tudi na šolskih prireditvah in karaokah. Prvič pa so nastopile skupaj na šolskih karaokah 2013, še preden so ustanovile band. Vzorniki v glasbi so jim Ed Sheeran, 5 seconds of summer, Green day, The Beatles, One Direction, Aerosmith in še mnogo drugih.

 

Rene-FurlanRENE FURLAN – MOJ MOTOR, Slovenija

Rene je bil rojen 6.5.2000 v Ljubljani. Že kot majhen je kazal navdušenje nad glasbo, ki ga spremlja že celo življenje. Svoje prve korake v svetu glasbe je začel že v vrtcu, saj je pel v zborčku. Pri sedmih letih je začel igrati harmoniko, pred letom in pol pa je začel spoznavati tudi svet bas kitare. Redno nastopa na raznih šolskih prireditvah ter se udeležuje raznih festivalov (Brinjevka 2012, FeNS 2013 ter FeNS 2014).

 

Emilija-BoskicEMILIJA BOŠKIĆ – TREBA MI LJUBAV, Bosna in Hercegovina

Emilija Boskić je rođena 14.5.2002 godine. Član je Gradskog pozorišta u Mrkonjić Gradu i pjeva u gradskom horu ,,Mali princ”. Član je modne agencije ABC MODELS iz Tuzle. Godine 2012. na Đurđevdanskom festivalu osvojila je 1.mjesto za interpretaciju i za umjetnički dojam. Učestvovala je i na festivalu ,, Šareni vokal” u Somboru, gdje osvaja prvu nagradu stručnog žirija. Godine 2013. u Prilepu osvaja treće mjesto na festivalu ,,Zvezdicki”, a nakon toga i drugu nagradu stručnog žirija u Strugi. Na festivalu ,,Raspjevane pahuljice” u Mrkonjić Gradu osvaja prvo mjesto u svojoj starosnoj kategoriji, te odlazi u Kikindu na festival ,,Ta se pjesma ljubav zove” gdje dobija nagradu za najbolji tekst.U aprilu 2015. godine u Somboru na festivalu ŠARENI VOKALI osvaja 3. mjesto.

 

Teodora Stankovic - Foto 01TEODORA STANKOVIĆ – SVOJA SAM, Srbija

Teodora Stanković, učenica osnovne škole “Žarko Zrenjanin” i osnovne muzičke škole “Josip Slavenski” u Novom Sadu, prve solističke nastupe ostvarila je kao solista dečjeg hora “Zvončići” iz Novog Sada, a danas je učenica pevačke škole “KULTURNOG SKLONIŠTA” Petra Jelića u klasi Svetlane Cece Palade. Najveće pevačke uspehe postigla je izvodeći pesme Lada Leša, kompozitora i muzičkog producenta iz Novog Sada.
Kao vokalni solista nastupala je na skoro svim muzičkim festivalima za decu u regionu: “Zlatno zvonce” Novi Sad 2008; “Licidersko srce” 2008, 2009 , 2010, 2011, 2012, 2013; “Čarolija” Beograd 2006 i 2009; “TIN” Donji Milanovac 2010 , 2011, 2012, 2013, 2014; “Školjkice” Novi Sad 2010, 201, 2012, 2013, 2014; “Ta se pesma ljubav zove” Kikinda 2010, 2011, 2012, 2013; “Dječja mašta može svašta” Brčko 2011; “Naša radost” Podgorica 2010, 2011, 2012, 2013; “Šareni vokali” Sombor 2011, 2012, 2013, 2015; “Zlatna pahulja” Rožaje 2012, 2013, “Lino fest” Sarajevo 2012, “Raspjevane pahuljice” Mrkonjić grad 2012, 2013… Predstavljala je Srbiju na Euro Star Festivalu 2012. godine na Malti.
Teodora Stanković je bila i nosilac naslovne uloge čuvenog brodvejskog mjuzikla “ENI” kompozitora Čarlsa Strouza, koji je u Novom Sadu, pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih američkih država, premijerno izveden maja 2013. godine, a u organizaciji Fondacije “Coolist” i Akademije zabave i umetnosti “O&M”. Svoje interpretacije Teodora je zabeležila i na CD-ima koje je kreirao Lado Leš, a koji prate Udžbenike muzičke kulture Mr Dragane Mihajlović Bokan i Marine Injac (za I, II i III razred osnovne škole), a u izdanju izdavačke kuće “Novi Logos” iz Beograda. Osvojila je Prvu nagradu na Internacionalnom festivalu solista u Letoniji, a trijumfovala je aprila 2014. godine osvojivši, u razmaku od desetak dana, dve GRAND PRIX nagrade na festivalima vokalnih solista u Alma Ati (Kazahstan) i u Moskvi (Rusija). Na festivalu “Šareni vokali” u Somboru, aprila 2015. godine, Somborsko pevačko društvo dodelilo je Teodori Stanković nagradu “ŠARENA BJANKA”, a na osnovu rezultata postignutih u toku višegodišnjeg bavljenja muzikom i na osnovu ukupnog učešća u muzičkoj produkciji za decu.

 

Mirna-AllegroMIRNA KOPROLČEC in ALLEGRO – MOGU SVE, Hrvaška

Zbor Allegro je pjevačko-plesnog karaktera kojeg sačinjavaju djeca predškolske i školske dobi. Probe se provode u kombinaciji pjevanja, plesanja te različitih igara (Brain gym, elementarne i štafetne igre).

 

 

Zajeto s programom Lumia SelfieLEJA LEUTGEB – SKRIVNOSTNI ČUDEŽI, Slovenija

Leja je stara 14 let in obiskuje 8. razred osnovne šole pri Sv. Trojici v Slovenskih goricah. S petjem je začela že v zgodnjem otroštvu. Končala je nižjo glasbeno šolo klavirja in eno leto orgel. Sedaj se pridno uči igranja kitare. Udeležuje se raznih koncertov in nastopov, sodeluje tudi v dveh pevskih zborih. Peti ji zelo veliko pomeni, zato se je tudi že nekajkrat udeležila festivala FENS.

 

Marijana-MilicMARIJANA MILIĆ – LJETNI SAN, Hrvaška

 

 

 

 

 

Gaja-PrestorGAJA PRESTOR – TAKE A CHANCE, Slovenija

Gaja je bila rojena 22. 4. 2000 in je že od malih nog izjemno aktivna na glasbenem področju. Ukvarja se s petjem, končala je nižjo Glasbeno šolo na Glasbeni šoli v Radečah, smer viola. Glasbi je predana z vsem srcem. Vajam, nastopom in pripravam, Gaja nameni ogromno svojega prostega časa. Svoj glas izpopolnjuje in se izobražuje v Vokal BK studiu v Celju, pod vodstvom g. Boštjana Korošca in ge. Željke Predojevič. Do lanskega leta je bila članica mlade skupine U3. Nastope je imela po celi Sloveniji in na slovenskih televizijskih postajah. Nastopila je v oddaji Je bella cesta, kjer je sama sestavila besedilo in bila ena od glavnih gostij. Imela je številne samostojne solistične nastope pod vodstvom G. Boštjana Korošca, v zadnjem času pa nastopa tudi kot back vokalistka na koncertih Vokal BK Studia. Poleti je še posebej delovna, lansko leto se je prvič udeležila Mednarodnega pevskega seminarja ISSW: Musical Brodway l love. Gaja je bila najmlajša udeleženka, ki je bila sprejeta na ta seminar. Ob koncu je bila izvedena koncertna turneja. Še posebej je ponosna na svoj prvi video spot Lepši svet (2013), za katerega je sama napisala besedilo in glasbo. V zadnjih dveh letih nadgrajuje še osnovno znanje kitare.