O zmagovalcih in nagrajencih festivala FeNS bo odločala mednarodna strokovna žirija festivala FeNS 2024.

DONO TSVETKOV - BOLGARIJA

Profesor glasbe, urednik radijskih glasbenih oddaj in producent glasbenih prireditev. Direktor festivala Golden Sparkles Music v Varni. Član združenja WAFA, direktor festivalov Rock Hit in Discovery International Pop Music Festival, član žirij več mednarodnih festivalov.

ADRIENN JUNEK (Madžarska)

Glasbena učiteljica, tekstopiska, glasbenica, vokalna trenerka in mentorica za nadarjene otroke in mlade umetnike. Predsednica združenja Star to Born in organizatorica mednarodnega otroškega glasbenega natečaja Star to Born.

MUSTAFA CANBAZLAR (Turčija)

Samouk na klavirju, klaviaturah, solfègu in harmoniji. Kasneje je diplomiral na konservatoriju s prvo mesto in tam delal kot učitelj solfèga in harmonije. Usmeril se je v profesionalno glasbeno kariero in še vedno dela kot producent, aranžer in skladatelj. Napisal je pesmi za številne pevce, deloval kot glasbeni direktor in aranžer, pisal glasbo za številne kratke filme, oglaševalske spote, gledališke igre. Aranžiral je komorno glasbo in zborovska dela za različne koncerte in projekte. Njegovi aranžmaji so bili izvedeni na mednarodnih festivalih. Je član žirije na številnih mednarodnih glasbenih festivalih.

AJDA STINA TUREK (Slovenija)

Pevka in skladateljica, večkratna nagrajenka in zmagovalka pevskih tekmovanj v Sloveniji in v tujini, med drugim tudi 15. Festivala FeNS 2010. Edina prejemnica prestižne nagrade »Outstanding Jazz Vocalist Award 2017« Berklee College of Music ter prejemnica nagrade strokovne žirije za najobetavnejšo avtorico in izvajalko na Popevki 2019.

ALAN POROPAT (Hrvaška)

Umetniški vodja voditelj in začetnik otroškega festivala "Mali veliki mikrofon" u Buzetu (Hrvaška) od 1997. godine. Bivši pevec skupina Putokazi iz Rijeke, ki so bili leta 1993 prvi predstavniki Hrvaške na Eurosongu.

MARIJA HAJNAL (Srbija)

Profesorica glasbe in umetniška direktorica festivala Šareni vokali Sombor.

ALESH MAATKO (Slovenija)

Poznavalec slovenskega medijskega prostora, v katerem spretno vrti in osvetljuje najpomembnejše slovenske glasbene in ostale ustvarjalce iz sveta medijev. Poleg tega je priznani novinar, glavni in odgovorni urednik priljubljenega portala Evrovizija.com, dolgoletni član strokovne žirije festivala Melodije morja in sonca ter evrovizijski poznavalec, ki je zadnjih 20 let na Pesmi Evrovizije del slovenske delegacije. Bil je tudi mednarodni evrovizijski koordinator evropskih evrovizijskih klubov, ne nazadnje pa je član številnih mednarodnih in domačih žirij, tako za glasbene festivale in nacionalne evrovizijske izbore širom po Evropi.

ZORICA NINKOVIĆ (Srbija)

Zorica je producentka, umetniška managerka, pedagoginja odrskega gibanja in docentka (izredna profesorica) na Fakulteta za šport in telesno vzgojo Univerze v Beogradu, oddelek IFBB Academy, področje: ples, fitness in bodybuilding. Zorica je ustanoviteljica in predsednica Thalia Art Development Fulcrum, izvršna direktorica Studia Baribal, ustanoviteljica in direktorica Festivala Angel Voice Art in nekdanja predsednica združenja WAPA Srbije. Pridobila je status elitne športnice kot fitnes prvakinja na IFBB (Mednarodna Bodybuilding in Fitness Zveza).

DRAGOLJUB SLADOJEVIĆ (Bosna in Hercegovina)

Urednik glasbene produkcije Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), predsednik sveta Združenja glasbenih umetnikov in glasbenih delavcev Republike Srpske. Kot urednik zabavnega programa na RTRS je sodeloval na več glasbenih projektih: »Đurđevdanski festival dečije pjesme”, Festival narodne, gradske i zabavne muzike Banja Luka, številnih glasbenih oddajah, bil je umetniški vodja zabavne muzike „Prvi aplauz“ u Banjaluci, član državnih in mednarodnih žirij veliko festivalov: “BH Eurosong“ u Bosni i Hercegovini, „Slavjanski bazar u Vitebsku“ u Belorusiji, „Ohridski trubaduri”, Makedonija, „Pesme svieta“ u Moldaviji, „Pjesma Mediterana“ u Crnoj Gori, „Đurđevdanski festival dječije pjesme“ v Banja Luki in otroških festivalih v Novem Sadu, Zagrebu, Prilepu, Trebinju, Brčkem idr. Kot avtor in vokalni solist je sodeloval v številnih glasbenih festivalih in TV oddajah v BiH.

IRENA BATISTA (Slovenija)

MILAN GNIP (Srbija)

Ustanovitelj in direktor mednarodnega glasbenega festivala za otroke Školjkice u plavom iz Novega Sada. Producent, član mednarodnih žirij številnih renomiranih glasbenih in umetniških festivalov za otroke in odrasle, član združenja WAF.

MAJDA SANTIN (Slovenija)

Urednica in voditeljica glasbenih oddaj, dolgoletna novinarka in poročevalka s festivala San Remo, članica festivalskih žirij.

TATIANA SAVOSTIANOVA (Rusija)

Častna kulturna delavka Rusije in prejemnica priznanj za dosežke v kulturi. Profesorica vokala na Univerzi za umetnost v Vladimirju in mednarodna vokalna sodnica. Predsednica društva festivala Star Style.

ANDREW BILL (Rusija)

Častni umetnik Ruske federacije, umetniški direktor Inštituta sodobne umetnost v Moskvi. Zmagovalec mednarodnih tekmovanj, pevec, televizijski producent in showman, predsednik festivala Star style, član združenja WAF.

MAJA PLAHUTNIK (Slovenija)

Organizatorka mednarodnih festivalov, članica mednarodnih festivalskih žirij.

PAVLE PLAHUTNIK (Slovenija)

Direktor in umetniški vodja 28 festivalov FeNS, direktor 13 festivalov Melodij morja in sonca, član več mednarodnih festivalskih žirij v svetovnem združenju festivalov WAF, producent, voditelj in urednik radijskih glasbenih oddaj.