O zmagovalcih in nagrajencih festivala FeNS bo odločala mednarodna strokovna žirija:

ANDREW BILL (Rusija)

Častni umetnik Ruske federacije, umetniški direktor Inštituta sodobne umetnost v Moskvi.
Zmagovalec mednarodnih tekmovanj, pevec, televizijski producent in showman, predsednik festivala Star style, član združenja WAF.

ALESH MAATKO (Slovenija)

Poznavalec slovenskega medijskega prostora, v katerem spretno vrti in osvetljuje najpomembnejše slovenske glasbene in ostale ustvarjalce iz sveta medijev. Poleg tega je priznani novinar, glavni in odgovorni urednik priljubljenega portala Evrovizija.com, dolgoletni član strokovne žirije festivala Melodije morja in sonca ter evrovizijski poznavalec, ki je zadnjih 20 let na Pesmi Evrovizije del slovenske delegacije. Bil je tudi mednarodni evrovizijski koordinator evropskih evrovizijskih klubov, ne nazadnje pa je član številnih mednarodnih in domačih žirij, tako za glasbene festivale in nacionalne evrovizijske izbore širom po Evropi.

TATIANA SAVOSTIANOVA (Rusija)

Častna kulturna delavka Rusije in prejemnica priznanj za dosežke v kulturi. Profesorica vokala na Univerzi za umetnost v Vladimirju in mednarodna vokalna sodnica. Predsednica društva festivala Star Style.

MUSTAFA CANBAZLAR (Turčija)

ALAN POROPAT (Hrvaška)

Umetniški vodja voditelj in začetnik otroškega festivala “Mali veliki mikrofon” u Buzetu (Hrvaška) od 1997. godine. Bivši pevec skupina Putokazi iz Rijeke, ki so bili leta 1993 prvi predstavniki Hrvaške na Eurosongu.

AJDA STINA TUREK (Slovenija)

Slovenska pevka in skladateljica, večkratna nagrajenka in zmagovalka pevskih tekmovanj v Sloveniji in v tujini, med drugim tudi 15. Festivala FeNS 2010. Edina prejemnica prestižne nagrade »Outstanding Jazz Vocalist Award 2017« Berklee College of Music ter prejemnica nagrade strokovne žirije za najobetavnejšo avtorico in izvajalko na Popevki 2019.

MILAN GNIP (Srbija)

Ustanovitelj in direktor mednarodnega glasbenega festivala za otroke Školjkice u plavom iz Novega Sada.
Producent, član mednarodnih žirij številnih renomiranih glasbenih in umetniških festivalov za otroke in odrasle, član združenja WAF.

MARIJA HAJNAL (Srbija)

Profesorica glasbe in umetniška direktorica
festivala Šareni vokali Sombor.

DRAGOLJUB SLADOJEVIĆ (Bosna in Hercegovina)

Urednik glasbene produkcije Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), predsednik sveta Združenja glasbenih umetnikov in glasbenih delavcev Republike Srpske. Kot urednik zabavnega programa na RTRS je sodeloval na več glasbenih projektih: »Đurđevdanski festival dečije pjesme”, Festival narodne, gradske i zabavne muzike Banja Luka, številnih glasbenih oddajah, bil je umetniški vodja zabavne muzike „Prvi aplauz“ u Banjaluci, član državnih in mednarodnih žirij veliko festivalov: “BH Eurosong“ u Bosni i Hercegovini, „Slavjanski bazar u Vitebsku“ u Belorusiji, „Ohridski trubaduri”, Makedonija, „Pesme svieta“ u Moldaviji, „Pjesma Mediterana“ u Crnoj Gori, „Đurđevdanski festival dječije pjesme“ v Banja Luki in otroških festivalih v Novem Sadu, Zagrebu, Prilepu, Trebinju, Brčkem idr. Kot avtor in vokalni solist je sodeloval v številnih glasbenih festivalih in TV oddajah v BiH.

ANINA TROBEC (Slovenija)

Zmagovalka prvega Otroškega FeNS-a leta 1996. Izvrstna glasbenica, mentorica klavirja in solo petja, avtorica glasbe in besedil, performerka in umetnica. Vsestranskost jo je popeljala na številne glasbene prireditve in festivale v Evropi in Aziji. Jazz, pop, funk, soul, reggae zasedbe in DJ kolektivi spremljajo Anino na poti njenega ustvarjanja. Na Goldsmithss University of London je študirala na oddelku za jazz in popularno glasbo in za tem v Londonu še sedem let živela in ustvarjala. Leta 2017 je sodelovala v šovu Znan obraz ima svoj glas, ki ji je predstavljal povsem novo izkušnjo in izziv.

DONO TSVETKOV (Bolgarija)

Profesor glasbe, urednik radijskih glasbenih oddaj
in producent glasbenih prireditev. Direktor festivala Golden Sparkles Music v Varni. Član združenja WAFA,
direktor festivalov Rock Hit in Discovery International Pop Music Festival, član žirij več mednarodnih festivalov.

ADRIENN JUNEK (Madžarska)

President of Star to Born Association. Music teacher, songwriter, musican, vocal coach and mentor for talented children and young artists. Organizer of “Star To Born” International Children’s Music Contest.

TODE NIKOLETIĆ (Bosna in Hercegovina/Srbija)

Eden najpopularnejših srbskih ustvarjalcev za najmlajše, objavil je dvajset knjig za otroke (poezija in gledališke igre). Napisal je številka besedila za pesmi otroških glasbenih festivalov. Dobitnik številnih nagrad s področja otroške literature.

LARA CARIĆ (Hrvaška)

Večkratna nagrajenka in zmagovalka festivala FeNS.

TJAŠA JAKUP (Slovenija)

Večkratna nagrajenka in zmagovalka festivala FeNS.

MAJA PLAHUTNIK (Slovenija)

Organizatorka mednarodnih festivalov,
članica mednarodnih festivalskih žirij.

PAVLE PLAHUTNIK (Slovenija)

Direktor in umetniški vodja 26 festivalov FeNS, direktor 13 festivalov Melodij morja in sonca, član več mednarodnih festivalskih žirij
v svetovnem združenju festivalov WAF, producent, voditelj
in urednik radijskih glasbenih oddaj.