Žirija

O zmagovalcih festivala FeNS 2018 bo odločala mednarodna strokovna žirija:

TATIANA SAVOSTIANOVA (Rusija):
Direktorica festivalskega gibanja Star Style, mednarodna vokalna sodnica, vodja oddelka za jazz umetnost, učiteljica solo petja, pop in jazz glasbe, nagrajenka ruskih in mednarodnih vokalnih tekmovanj.
ŠTEFICA STIPANČEVIĆ – STEFFY (Slovenija):
večkratna udeleženka festivala FeNS in zmagovalka, diplomirala in magistrirala iz solopetja na Akademiji za glasbo. Leta 2012 je debitirala v SNG Opera in balet Ljubljana v vlogi La musice v Monteverdijevi operi Orfej. Od tedaj je redna gostujoča solistka pri mnogih opernih predstavah v SNG Opera in balet Ljubljana. Je članica Slovenskega komornega glasbenega gledališča (vlogi Virginie v Gluckovem Ogoljufanem sodniku in Markize Lucinde v Piccinijevi operi La Cecchina ali Nikogaršnja hči). Leta 2013 je za svoje koncertne in operne dosežke prejela študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Na področju zabavne glasbe je svojo prvo skladbo posnela pri 10 letih za otroške Melodije morja in sonca, potem ko je spoznala Marina Legoviča, ki pesmi zanjo piše še danes. Sodelovala je že na vseh velikih slovenskih glasbenih festivalih.
MILIJANA PROTIĆ (BiH):
Direktorica festivala Raspjevane pahuljice iz Mrkonjić Grada, predsednica društva Mali princ, glasbena pedagoginja.
TODE NIKOLETIĆ (BiH/Srbija):
Eden najpopularnejših srbskih ustvarjalcev za najmlajše, objavil je dvajset knjig za otroke (poezija in gledališke igre). Napisal je številka besedila za pesmi otroških glasbenih festivalov. Dobitnik številnih nagrad s področja otroške literature.
ALESH MAATKO (Slovenija)
Novinar, evrovizijski poznavalec, ki je zadnjih 17 let na Pesmi Evrovizije del slovenske delegacije, odgovorni urednik Evrovizija.com.
DONO TSVETKOV (Bolgarija):
Direktor festivalov Rock Hit in Discovery International Pop Music Festival, profesor glasbe, urednik radijskih glasbenih oddaj in producent glasbenih prireditev. Član žirij več mednarodnih festivalov.
MARIJA HAJNAL (Srbija):
Profesorica glasbe in umetniška direktorica festivala Šareni vokali Sombor.
MILAN GNIP (Srbija):
Ustanovitelj in direktor mednarodnega glasbenega festivala za otroke Školjkice u plavom iz Novega Sada. Producent, član mednarodnih žirij številnih renomiranih glasbenih in umetniških festivalov za otroke in odrasle, član združenja WAF.
PAVLE PLAHUTNIK:
Direktor 22 festivalov FeNS, direktor 13 festivalov Melodij morja in sonca, član več mednarodnih festivalskih žirij v svetovnem združenju festivalov WAF, urednik radijskih glasbenih oddaj.