Žirija

O zmagovalcih 24. festivala FeNS 2019 je odločala mednarodna strokovna žirija:

ŠTEFICA STIPANČEVIĆ – STEFFY (Slovenija)

Večkratna udeleženka festivala FeNS in zmagovalka, diplomirala in magistrirala iz solopetja na Akademiji za glasbo. Redna gostujoča solistka pri mnogih opernih predstavah v SNG Opera in balet Ljubljana. Članica Slovenskega komornega glasbenega gledališča . Leta 2013 je za svoje koncertne in operne dosežke prejela študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Na področju zabavne glasbe je svojo prvo skladbo posnela pri 10 letih za otroške Melodije morja in sonca, sodelovala je že na vseh velikih slovenskih glasbenih festivalih.

ANDREW BILL (Rusija)

Častni umetnik Ruske federacije, umetniški direktor Inštituta sodobne umetnost v Moskvi, zmagovalec mednarodnih tekmovanj, pevec, televizijski producent in showman, predsednik festivala Star style, član združenja WAF.

MIŠA MOLK (Slovenija)

slovenska novinarka, scenaristka, urednica in televizijska voditeljica, članica strokovne izborne komisije na EMI, članica mednarodnih žirij.

JANI LIPIČNIK (Slovenija)

Multiinstrumentalist, glasbeni producent, avtor, aranžer, prejemnik številnih glasbenih nagrad, »Zlati petelin 1996«, dva srebrna diska založbe Panika records, zmagovalec Slovenske popevke 2004 in narečne popevke 2008.  Poučuje v svoji glasbeni šoli Lipičnik v Novem mestu, Grosuplju in Metliki.

TATIANA SAVOSTIANOVA (Rusija)

Direktorica festivalskega gibanja Star Style, mednarodna vokalna sodnica, vodja oddelka za jazz umetnost, učiteljica solo petja, pop in jazz glasbe, nagrajenka ruskih in mednarodnih vokalnih tekmovanj.

TATIANA KOLESNICHENKO (Ukrajina)

Lastnica promocijskega in produkcijskega studia STUDIO RAR. Dela za več kot 100 medijev v Ukrajini, organiza različne dogodke, dela na video produkciji in kreativnem oglaševanju.

MILIJANA PROTIĆ (Bosna in Hercegovina)

Direktorica festivala Raspjevane pahuljice iz Mrkonjić Grada, predsednica društva Mali princ, glasbena pedagoginja.

ZDRAVKO TOMIĆ (Hrvaška)

Glasbeni producent, v glasbenem studiu Doma mladih na Rijeki. Skladatelj glasbe za otroke in odrasle. S svojimi skladbami je sodeloval na festivalih: FeNS, Kukuriček, Lastovo, Svijetlost dolazi… Voditelj več otroških rock skupin, ženskega zbora Suton, član glasbenih skupin Flash in Asi.

ADRIEN JUNEK (Madžarska)

Direktorica festivala Star to born v Budimpešti, učiteljica petja v svoji zasebni otroški in mladinski glasbeni šoli, avtorica skladb.

TODE NIKOLETIĆ (Bosna in Hercegovina/Srbija)

Eden najpopularnejših srbskih ustvarjalcev za najmlajše, objavil je dvajset knjig za otroke (poezija in gledališke igre). Napisal je številka besedila za pesmi otroških glasbenih festivalov. Dobitnik številnih nagrad s področja otroške literature.

ALESH MAATKO (Slovenija)

Poznavalec slovenskega medijskega prostora, v katerem spretno vrti in osvetljuje najpomembnejše slovenske glasbene in ostale ustvarjalce s televizije. Poleg tega je novinar, glavni in odgovorni urednik priljubljenega portala Evrovizija.com, dolgoletni član strokovne žirije festivala Melodije morja in sonca ter evrovizijski poznavalec, ki je zadnjih 19 let na Pesmi Evrovizije del slovenske delegacije. Bil je tudi mednarodni evrovizijski koordinator pri evropskih evrovizijskih klubih, ne nazadnje pa je član številnih mednarodnih žirij, tako za glasbene festivale in nacionalne evrovizijske izbore širom po Evropi.

DONO TSVETKOV (Bolgarija)

Profesor glasbe, urednik radijskih glasbenih oddaj in producent glasbenih prireditev.  direktor festivala Golden Sparkles Music festival, Varna Bolgarija. Člana združenja WAFA, direktor festivalov Rock Hit in Discovery International Pop Music Festival, član žirij več mednarodnih festivalov.

MARIJA HAJNAL (Srbija)

Profesorica glasbe in umetniška direktorica festivala Šareni vokali Sombor.

MILAN GNIP (Srbija)

Ustanovitelj in direktor mednarodnega glasbenega festivala za otroke Školjkice u plavom iz Novega Sada. Producent, član mednarodnih žirij številnih renomiranih glasbenih in umetniških festivalov za otroke in odrasle, član združenja WAF.

PAVLE PLAHUTNIK

Direktor in umetnišk ivodja 24 festivalov FeNS, direktor 13 festivalov Melodij morja in sonca, član več mednarodnih festivalskih žirij v svetovnem združenju festivalov WAF, ex producent, voditelj in urednik radijskih glasbenih oddaj.

MAJA PLAHUTNIK NAHITGAL

Organizatorka in koordinatorka prireditev, članica mednarodnih festivalskih žirij.