Žirija

O zmagovalcih festivala FeNS bo odločala mednarodna strokovna žirija:

MARINO LEGOVIČ: klaviaturist, skladatelj, glasbeni producent in aranžer številnih nepozabnih skladb in zmagovalk festivalov (Slovenska popevka, MMS, EMA…). Glasbeno se je opismenjeval v glasbeni šoli, študij klavirja in glasbene teorije nadaljeval še v srednji šoli in dokončal znanstveno-pedagoško in kompozicijsko smer na Glasbeni akademiji. Sodeloval je z: Bazar, Karamela, Tulio Furlanič, Anika Horvat, Ylenia Zobec, Vlado Pilja, Kalamari, Lara Baruca, Irena Vrčkovnik, Slavko Ivančić, Tinkara Kovač, Alya, Alenka Godec, Danilo Kocjančič, Kameleoni, Jan Plestenjak, Polona Furlan, Faraoni, Deja Mušič, Matjaž Jelen, Monika Pučelj, Kalamari…
NACE JUNKAR: slovenski operni pevec in pevec zabavne glasbe. Leta 1977 je na mednarodnem tekmovanju mladih opernih pevcev Totti del Monte v Trevisu dobil nagrado za najbolj obetavnega mladega opernega pevca. Leta 1979 se je zaposlil v Ljubljanski operi, kjer je bil redni član do leta 2012. Še vedno poučuje solo petje. Od leta 1982 naprej deluje tudi na zabavno glasbeni sceni. Na več priznanih festivalih (Vesela jesen, Melodije morja in sonca) je dosegel velike uspehe, sodeloval pa je tudi z nekaterimi slovenskimi popularnimi glasbeniki (Oto Pestner, Helena Blagne). Leta 1989 je s Heleno Blagne zmagal na Melodijah morja in sonca s pesmijo Vrniva se na najino obalo, na istem festivalu pa je zmagal tudi leta 1990, takrat s pesmijo Slovenski mornar, ki jo je zanj napisal Oto Pestner.
ŠTEFICA STIPANČEVIĆ – STEFFY: večkratna udeleženka festivala FeNS in zmagovalka, diplomirala in magistrirala iz solopetja na Akademiji za glasbo. Leta 2012 je debitirala v SNG Opera in balet Ljubljana v vlogi La musice v Monteverdijevi operi Orfej. Od tedaj je redna gostujoča solistka pri mnogih opernih predstavah v SNG Opera in balet Ljubljana. Je članica Slovenskega komornega glasbenega gledališča (vlogi Virginie v Gluckovem Ogoljufanem sodniku in Markize Lucinde v Piccinijevi operi La Cecchina ali Nikogaršnja hči). Leta 2013 je za svoje koncertne in operne dosežke prejela študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo. Na področju zabavne glasbe je svojo prvo skladbo posnela pri 10 letih za otroške Melodije morja in sonca, potem ko je spoznala Marina Legoviča, ki pesmi zanjo piše še danes. Sodelovala je že na vseh velikih slovenskih glasbenih festivalih.
MILIJANA PROTIĆ (BiH):
Direktorica festivala Raspjevane pahuljice iz Mrkonjić Grada, predsednica društva Mali princ, glasbena pedagoginja.
TODE NIKOLETIĆ (BiH/Srbija):
Eden najpopularnejših srbskih ustvarjalcev za najmlajše, objavil je dvajset knjig za otroke (poezija in gledališke igre). Napisal je številka besedila za pesmi otroških glasbenih festivalov. Dobitnik številnih nagrad s področja otroške literature.
ROK HVALA:
Glasbenik, študent režije na AGRFT, večkratni udeleženec in tudi zmagovalec festival FeNS.
NATALIA SKOPETS (Belorusija):
Natalia Skopets je več kot 20 let profesorica solo petja, skladateljica, pevka in producentka. Diplomirala je na Baranovichi College of Music, na beloruski državni univerzi in magistrirala na Fakulteti za glasbeno vzgojo. Je avtorica številnih člankov, metodoloških raziskav iz področja vokalne pedagogike. Prejemnica več nagrad za svoje delo Direktorica mednarodnega glasbenega festivala Star Flowers v Minsku.
DONO TSVETKOV (Bolgarija):
Direktor festivalov Rock Hit in Discovery International Pop Music Festival, profesor glasbe, urednik radijskih glasbenih oddaj in producent glasbenih prireditev. Član žirij več mednarodnih festivalov.
MARIJA HAJNAL (Srbija):
Profesorica glasbe in umetniška direktorica festivala Šareni vokali Sombor.
MILAN GNIP (Srbija):
Direktor festivala Školjkice u plavom iz Novega Sada.
PAVLE PLAHUTNIK:
Direktor 21 festivalov FeNS, direktor 13 festivalov Melodij morja in sonca, član več mednarodnih festivalskih žirij v svetovnem združenju festivalov WAF, urednik radijskih glasbenih oddaj.