Razpis za 25. festival FeNS 2020

POGOJI ZA SODELOVANJE

25. Mednarodni festival FeNS bo potekal v kategorijah: OTROŠKI FENS (do 9 let in od 9-11 let), NAJSTNIŠKI FENS (11-13 in 13-15 let) in NOVA SCENA (15-18 in 18-27 let).
Prvi polfinale bo potekal v petek, 26. 6., drugi polfinale v soboto, 27.  6. in finale v nedeljo, 28. 6. 2020.
Prijavljene skladbe morajo biti originalne, nikoli prej objavljene, izvajane ali predvajane v kakršnemkoli kontekstu na radiu oz. televiziji v republiki Sloveniji. Avtorji lahko na razpisu sodelujejo z več skladbami.

Prijava mora vsebovati:

 1. IZPOLNJENO PRIJAVNICO z vsemi zahtevanimi podpisi. Kliknite tu za Prijavnico FeNS 2020
 2. DVA POSNETKA SKLADBE:
  Posnetek 1 naj bo popoln posnetek (full playback), z glavnim in vsemi spremljevalnimi vokali – lahko je demo ali končna verzija (OBVEZNO OZNAČITE!)
  Posnetek 2 naj bo glasbena podlaga (playback/baza) samo s spremnimi  vokali, brez glavnih vokalov.
  Trajanje skladbe je največ 3 minute!
 1. OBVEZNE PRILOGE (v elektronski obliki preko e-pošte)
  – besedilo pesmi (v dokumentu .doc),
  – kratko biografijo izvajalca (v dokumentu .doc),
  – fotografijo on-face (v formatu .jpg ali .tiff),
  video predstavitev (za objavo na prireditvi in v medijih – v formatu .mp4, dolžina do največ 20 sekund)

Vse zahtevane priloge in izpolnjeno prijavnico (ki jo natisnete, podpišete) pošljite na naslov:
Agencija Plahutnik (za FeNS 2020), Bošamarin 32, 6000 Koper, Slovenija
ALI na e-mail 
fens.press@gmail.com
ALI preko WeTransfer
v računalniških formatih
(dokumenti .doc/.pdf, fotografije .jpg/.tiff).

Pozor: Prijava je veljavna samo takrat, ko vsebuje vse zahtevane dokumente in priloge. Prejetih materialov ne vračamo.

Razpisni rok: Vse prijave morajo biti poslane do vključno 23:59 ure dne 16. 4. 2020. Organizator si pridržuje pravico do podaljšanja roka po lastni  presoji.

Kriteriji izbora: Festivalska žirija bo s poslušanjem posnetkov, prispelih do konca razpisnega roka, ocenila skladbe in naredila predlog za izbor skladb festivala. Žirija festivala bo ocenila skladbe s poslušanjem končnih posnetkov ter poslušanjem izvedbe izvajalcev v živo na dan prireditve.

Pravice organizatorja: S sodelovanjem v razpisu avtorji in izvajalci soglašajo, da se njihova dela snemajo, predvajajo in uporabljajo v radijskih in televizijskih programih, na Youtube, na prireditvah festivala FeNS, izdajajo na nosilcih zvoka in slike na CD-jih, DVD-jih ter drugih digitalnih medijih ter za promocijo festivala.

Prijavnina: Prijava na festival je brezplačna. Če bo prijavljena skladba izbrana, se za posamezno izbrano skladbo plača kotizacija v znesku 135 € (vključen je DDV). V kotizaciji so vključeni organizacijski stroški izvedbe festivala.

Nagrade: Plakete za uvrstitve od 1.-3. mesta v posameznih kategorijah, za najboljše besedilo festivala, za najboljši scenski nastop, za najboljšo video predstavitev in posebne nagrade za udeležbo na festivalih: ”Raspjevanje pahuljice” – Mrkonjić grad v BIH, ”Zvezdićki” – Prilep v Makedoniji, ”Školjkice” – Novi Sad in ”Šareni vokali” – Sombor in ”Ta se pesma ljubav zove” v Kikindi v Srbiji, ”Čarobna frula” v Zagrebu Hrvaška, Zlate iskrice v Varni – Bolgarija, STAR TO BORN – Budimpešta – Madžarska in GOLDEN STARS RAIN, Vladimir – Rusija. Najboljši izvajalec celotnega festivala prejme veliko nagrado GRAND FeNS SAZAS in nagrado mednarodnega združenja WAF.