Razpis za 23. festival FeNS 2018

POGOJI ZA SODELOVANJE

ROK za prijavo je podaljšan do 7. 5. 2018.

23. festival FeNS bo potekal v Kopru od 21.-25. junija 2018, v kategorijah:
OTROŠKI FENS,
NAJSTNIŠKI FENS in
NOVA SCENA.

Prvi polfinale bo potekal 22. 6., drugi polfinale 23. 6., finale 24. 6. 2018. Prijavljene skladbe morajo biti originalne, nikoli prej javno objavljene, izvajane ali predvajane v kakršnemkoli kontekstu na radiu oz. televiziji v Sloveniji ali na internetu. Avtorji lahko na razpisu sodelujejo z več skladbami.

Za prijavo izpolnite ELEKTRONSKO PRIJAVNICO – na povezavi PRIJAVNICA FeNS 2018
Prijavnica vsebuje obvezne priloge:
– POSNETEK SKLADBE z glavnim vokalom – demo oz. končni,
– GLASBENO PODLAGO s spremnimi vokali – playback/baza.
Trajanje skladbe je izrecno omejeno na 3 minute!
– BESEDILO SKLADBE,
– KRATKO BIOGRAFIJO IZVAJALCA,
– FOTOGRAFIJO IZVAJALCA (v formatu .jpg ali .tiff),
– VIDEO PREDSTAVITEV IZVAJALCA v formatu .mp4, dolžina do 20 sekund, za objavo na prireditvi in v medijih.

Izpolnjeno elektronsko prijavnico natisnite, podpišite in pošljite na naslov:
Agencija Plahutnik (za FeNS), Bošamarin 32, 6000 Koper, Slovenija.

Razpisni rok: Vse prijave morajo biti prejete do vključno 7. 5. 2018. Organizator si pridržuje pravico do podaljšanja roka po lastni presoji.

Pravice organizatorja: S sodelovanjem v razpisu avtorji in izvajalci soglašajo, da se njihova dela snemajo, predvajajo in uporabljajo v radijskih in televizijskih programih, na prireditvah festivala FeNS, izdajajo na nosilcih zvoka in slike na CD-jih, DVD-jih ter drugih digitalnih medijih ter za promocijo festivala.

Kriteriji izbora: Festivalska žirija bo s poslušanjem posnetkov, prispelih do konca razpisnega roka, ocenila skladbe in naredila predlog za izbor skladb festivala. Festivalska žirija bo ocenila skladbe s poslušanjem končnih posnetkov ter poslušanjem izvedbe izvajalcev v živo na 1. in 2. polfinalu.

Nagrade: Plakete za uvrstitve od 1.-3. mesta v posameznih kategorijah, za najboljše besedilo festivala, za najboljši scenski nastop in posebne nagrade za udeležbo na festivalih: Raspjevanje pahuljice – Mrkonjić grad in Đurđevdanski festival – Banja Luka v RS BIH, Zvezdićki – Prilep v Makedoniji, Školjkice – Novi Sad in Šareni vokali – Sombor v Srbiji, Čarobna frula v Zagrebu. Najboljši izvajalec celotnega festivala prejme nagrado festivala FeNS in nagrado mednarodnega združenja festivalov WAF.

Prijavnina: Prijava na festival je brezplačna. Če bo prijavljena skladba izbrana, se za posamezno izbrano skladbo plača kotizacija v znesku 134,20 € (vključen 22% DDV). V kotizaciji so vključeni organizacijski stroški izvedbe festivala.

INFORMACIJE: info@agencijaplahutnik.com
ali po telefonu 041 370 404 in 041 621 141