logo5.png

 

 

 

 

 

20. OTROŠKI FeNS 2015, kategorija od 10-12 let:

  1. mesto: Marija Badrić, Leticija Brlečić, Margareta Šurina in Allegro (Hrvaška)
  2. mesto: Tea Jakac (Koper, Slovenija)
  3. mesto: Kristina Čok (Koper, Slo)

Za predstavnico Slovenije in festivala FeNS v Makedoniji je bila izbrana Larisa Sreš (Ljubljana)

Na 20. FeNS-u so v 2. kategoriji Otroški FeNS od 10 do 12 let nastopili:

Ana Grdadolnik

ANA GRDADOLNIK – TI SI BOG, Slovenija

 

 

 

 

 

Marija-BadricLeticija-Allegro Margareta-AllegroMARIJA BADRIĆ, MARGARETA ŠURINA in ALLEGRO – ZUBIĆ PRIĆA, Hrvaška

 

 

 

 

Kristina-CokKRISTINA ČOK – POD PRSTI GRE, Slovenija

Kristina poje že od malih nog, saj je svoje prve solistične pevske izkušnje nabirala že v vrtcu. Resneje se je z glasbo začela ukvarjati pri sedmih letih, ko je začela s poukom flavte in petja pri Lei Sirk. Svoje odrske izkušnje niza na različnih festivalih, od otroške Brinejvke v Sežani do čezmejnih festivalov v Italiji. Rada sodeluje pri ustvarjanju besedil svojih pesmi. Poleg flavte in petja obiskuje tudi pouk klasičnega baleta. Doma ji dela družbo njena muca Mica. Na festivalu FeNS se bo predstavila s svojo že peto avtorsko skladbo.

 

 

 

Tiara-HrvatinTIARA HRVATIN – TO SAM JA, Hrvaška

 

 

 

 

 

Beverly-SustarBEVERLY ŠUŠTAR – ZA PRIJATELJA, Slovenija

Beverly Šuštar se je rodila pred 10 leti v Ljubljani in je že od malega vesela in zgovorna punčka. Ko je imela 5 let je začela obiskovati športni klub Flip, kjer je danes najmlajša članica 1. selekcije in ima za seboj že vrsto dosežkov in medalj tako doma kot po svetu (prvo mesto na Eurogim na Švedskem lani, letos tekmujejo v Tokiu na Japonskem kot edini slovenski predstavnik).
Poleg Flipa obiskuje glasbeno šolo v Izoli, kjer že peto leto igra violino s katero rada nastopa na raznih prireditvah. Ko ji čas dopušča trenira še JUDO pri športnem klubu Izola in lani ji je občina Izola podelila plaketo za doseženo 3. mesto na meddržavnem tekmovanju. Od lani dalje ima v šoli status športnika.
Dodatni hobiji so ji rolanje, smučanje, bordanje ter plavanje. Ker je zelo ambiciozna in delovna punčka vedno polna energije, je tudi v šoli zelo aktivna (gledališče, ples), kjer zelo rada pomaga sošolcem, ki imajo težave v šoli tako z slovenskim jezikom kot s socializacijo. Kot gimnastičarka predstavlja in nastopa za osnovno šolo Izola na gimnastičnih tekmovanjih, kjer ekipno dosegajo najvišja mesta.
V prostem času rada piše pesmice in poje, kar je želela pokazati tudi tako, da se je prijavila na vaš festival.


Tia in MagdalenaTIA MARIJA GEBAUER in MAGDALENA ROGIĆ – NAŠA PJESMA, Hrvaška

 

 

 

 

Larisa-Sres-1

LARISA SREŠ – ODPELJI ME V KINO, Slovenija

 

 

 

 


Elizabeta-TisljarELIZABETA TIŠLJAR, GENIJALCI – KNJIGE, Hrvaška

 

 

 

 

Tea-JakacTEA JAKAC – NAJ BO, KAR BO, Slovenija

Tea je bila rojena 2.8. 2004 v Izoli. Živi v vasi Pregara, ki se nahaja v zaledju Kopra. Obiskuje 5. razred Osnovne šole Istrskega odreda Gračišče. Že drugo leto igra prečno flavto v glasbeni šoli Koper pri učiteljici Alenki Zupan. Zelo rada tudi poje in pleše, zato hodi v šolo petja pri učiteljici Lei Sirk, pleše pa pri učiteljici Vesni Pogelšek v osnovni šoli. Vsa leta osnovne šole poje v šolskem pevskem zboru. Glasba ji veliko pomeni, je njena sprostitev in ljubezen zato to počne z velikim veseljem.